Nieuws

Inside Out binnenstebuiten in vakblad RenovatieTotaal

De transformatie van de bestaande hoogbouwflat in Utrecht Overvecht werd uitgelicht in het decembernummer van vakblad RenovatieTotaal. Volgens het blad lijkt grootschalige verduurzaming van bestaande hoogbouwflats een flinke stap dichterbij. Bovendien heeft Inside Out veel nieuwe kennis opgeleverd voor het energetisch aanpassen van vergelijkbare jaren ’60 hoogbouwflats. In het artikel licht Paul Das van Bos Installatiewerken een tipje van de sluier op van de technische ontwikkelingen. Vanaf januari 2022 krijgt Inside Out vervolg in het Europese project ARV, om zo grootschalige verduurzaming van de grote aantallen bestaande hoogbouwflats mogelijk te maken.  

 

Het artikel ‘Energieleverende hoogbouwflat dankzij prefab gevel’ in RenovatieTotaal geeft een inkijk in de renovatieoplossing Inside Out. Begin dit jaar is de eerste energieleverende hoogbouwflat van Europa opgeleverd. Een bestaande flat met 58 woningen aan de Henriettedreef in de Utrechtse wijk Overvecht is in een aantal jaren omgetoverd. Daar gingen nog wel wat ontwikkelingen aan vooraf. Paul Das, projectleider bij Bos Installatiewerken, is nauw betrokken bij project Inside Out en geeft inzicht in het artikel in enkele technische details. Vooral de kenmerkende geprefabriceerde bouwelementen met geïntegreerde verwarming, ventilatie en energieopwekking maken snelle en efficiënte renovatie mogelijk. Er is ook maximaal gebruik gemaakt van het dakoppervlak door een kroon op het dak te plaatsen met zonnepanelen. Lees hier het volledige artikel uit RenovatieTotaal.

Inside Out krijgt vervolg

Onlangs is bekend geworden dat het succes van Inside Out vervolg krijgt in het Europese project ARV, dat start in januari 2022. In het ARV-project worden Inside Out en andere renovatiesystemen doorontwikkeld. Zo wordt de grootschalige verduurzaming van vergelijkbare bestaande hoogbouwflats mogelijk gemaakt. In Nederland alleen al zijn dat er circa 250.000. Er valt een wereld te winnen. Lees hier meer over het project ARV.