Overzicht ontwikkelingen Henriëttedreef

De Henriëttedreef in Utrecht Overvecht is testlocatie voor renovatiesysteem ‘Inside Out’. De hoogbouwflat aan de Henriëttedreef in Utrecht is toe aan groot onderhoud. Ter voorbereiding op de renovatie onderzoekt woningcorporatie Bo-Ex in het consortium ‘Inside Out’ hoe de hoogbouwflat energieleverend gemaakt kan worden. Lees meer over de werkwijze van project ‘Inside Out’.

 

Een overzicht van de ontwikkelingen aan de Henriëttedreef: 

inside out utrecht overvecht plaatsing gevelOp 18 juni 2018 startte de renovatie van het eerste, bewoonde appartement. Het afgelopen jaar heeft het Inside Out-consortium de multifunctionele bouwdelen onderzocht in verschillende testopstellingen om het ontwerp te optimaliseren. Door het systeem nu bij één woning te installeren, kan het consortium toetsen of het in de praktijk werkt. Lees meer over de proefwoning.

Op 22 mei 2018 vond een bewonersbijeenkomst plaats. Bewoners werden geïnformeerd over de ontwikkelingen van het project en kregen de kans om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Op 26 april 2018 publiceerde het consortium een eindrapportage van de eerste fase van het project, Inside Out Proof-of-Principle. Lees meer over de eindrapportage.

Op 9 december 2017 bezochten de bewoners van de flat de testopstellingen aan de HU, om het gevel ontwerp aan binnen- en buitenkant met eigen ogen te kunnen zien.

Op 12 september 2017 vond een tweede bewonersbijeenkomst plaats. Bewoners werden bijgepraat over de renovatieplannen en de tests met energieopwekking en slimme gevels. Zo werd een impressie gegeven van hoe de flat eruit kan komen te zien en hoeveel energie bewoners na de Inside Out renovatie zouden verbruiken en opwekken.

PowerNEST Utrecht HenriettedreefIn juli 2017 plaatste Bo-Ex een windgenerator op het dak van de flat, om de opwekking van duurzame energie aan de Henriëttedreef uit te breiden. Tegelijkertijd ontwikkelde het consortium samen met afstuderende studenten bij Bos Installatiewerken een slimme gevel die installaties integreert in multifunctionele bouwdelen. In dezelfde periode bouwde het consortium testopstellingen bij Hogeschool Utrecht, om inzicht te krijgen in de werking van de slimme gevel en om de energieprestaties te simuleren.

Op 8 mei 2017 vond een eerste bewonersbijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst zijn bewoners geïnformeerd over de plannen voor de duurzame renovatie van de 10-hoogflat.