Nieuws

Tweede bewonersbijeenkomst Henriëttedreef

Bewoners van de hoogbouwflat aan de Henriëttedreef in Utrecht Overvecht zijn dinsdagavond 12 september bijgepraat over de plannen en  ontwikkelingen rondom de duurzame renovatie van de 10-hoogflat. De Henriëttedreef is toe aan groot onderhoud van onder meer de gevel en gemeenschappelijke ruimtes. Ter voorbereiding op de renovatie onderzoekt woningcorporatie Bo-Ex in het consortium ‘Inside Out’ hoe de hoogbouwflat energieleverend gemaakt kan worden door een combinatie van duurzame energie en een slimme gevel.

 

 

 

 

Tijdens deze avond werd een impressie gegeven van hoe de flat eruit kan komen te zien en hoeveel energie bewoners na de Inside Out renovatie zouden verbruiken en opwekken. Ook werden de testopstellingen toegelicht; de test met de PowerNest voor het opwekken van windenergie op het dak van de Henriëttedreef en de twee opstellingen bij Hogeschool Utrecht op de Uithof, waar de nieuwe gevel wordt getest. Voor bewoners was er alle ruimte om vragen te stellen, mee te denken en wensen te noemen.

 

Aan het eind van de avond werd de naam voor de windgenerator op het dak van de Henriëttedreef door de aanwezigen gekozen. De PowerNest is in juli op het dak van de 10-hoogflat geplaatst en wordt getest op energieopwekking en eventuele overlast. Voorafgaand aan de avond konden bewoners een naam voor de testopstelling insturen. Een grote meerderheid van de aanwezigen koos voor de naam ‘HenriëttePower’.