Nieuws

Presentatie Inside Out tijdens opening Techlabs Hogeschool Utrecht

Op 6 april opende Hogeschool Utrecht de Techlabs; labomgevingen waar studenten, onderzoekers, bedrijven en instellingen samen innovatieve oplossingen bedenken voor de stad van de toekomst. Tijdens de opening gaf Liza Looijen, onderzoeker Nieuwe Energie in de Stad bij de hogeschool, een presentatie over het project Inside Out.

Hogeschool Utrecht (HU) heeft 23 verschillende Techlabs ontwikkeld, ieder met een eigen insteek. Een van de Techlabs is het Energie Lab, waar studenten samen met docenten en andere onderzoekers werken aan energiesystemen voor de stad van de toekomst. Tijdens de opening kregen bezoekers een beeld van de mooie ontwikkelingen in het lab, zoals het testen van renovatiesysteem Inside Out. De hogeschool blikt positief terug op de officiële opening van de labs.

Met de Techlabs wil Hogeschool Utrecht studenten opleiden met innovatievaardigheden die nodig zijn om oplossingen te creëren voor maatschappelijke problemen, nu en in de toekomst. Daarnaast wil de HU de beroepspraktijk waarvoor zij studenten opleidt verder helpen, met kennis die zij in samenwerking met hen ontwikkelt.

In haar presentatie liet Liza Looijen zien hoe het Inside Out-consortium deze doelen, in onderwijs én beroepspraktijk, realiseert. Het consortium zet het Energie Lab in bij het ontwikkelen van een energieleverend renovatieconcept voor jaren ’60-’70 hoogbouwflats. Zo hebben de partners in het Energie Lab een model nagebouwd van het kopgeveldeel en langsgeveldeel van de prototype flat aan de Henriëttedreef te Utrecht. In deze testopstelling onderzoekt Hogeschool Utrecht in samenwerking met de partners zaken als de luchtdichtheid en thermische kwaliteit van de slimme gevel, om zo het ontwerp van de slimme gevel te optimaliseren.

> Lees meer over de opening van de HU Techlabs
> Lees de terugblik van Hogeschool Utrecht.
> Bekijk de presentatie van Liza Looijen.