Nieuws

Vlog: Het hoe en waarom van Inside Out

Het consortium Inside Out heeft de laatste van de in totaal 58 sociale huurwoningen van woningcorporatie Bo-Ex opgeleverd. Daarmee is de eerste energieleverende flat van Europa een feit. Het renovatiesysteem Inside Out voorziet de flat van een nieuwe jas van slimme multifunctionele gevels en zonnepanelen. Deze hoogbouwflat staat aan de Henriëttedreef in Utrecht Overvecht, maar er zijn zo’n 14.000 soortgelijke woningen die op deze manier gerenoveerd kunnen worden. Consortium partners Bo-Ex, Alkondor en Bos Installatiewerken maakten een vlog over hun ervaringen met de toepassing van het Inside Out renovatieconcept op deze jaren 60 flat.

We staan hier voor de eerste energieleverende flat van Europa. De energietransitie is gewoon te doen“, aldus Rogier Bos van Bos Installatiewerken.

Martijn Veerman van gevelbouwer Alkonder: “Het is bizar dat je ‘s ochtends naar je werk gaat, later terugkomt en een deel van je appartement is helemaal nieuw met nieuwe gevels. Dat wekt indrukwekkende reacties op.

Esther Gruter van woningcorporatie Bo-Ex: “Eigenlijk willen we voor al onze huurders dit voor elkaar krijgen.”

Bekijk hier de vlog:

https://www.youtube.com/watch?v=rcZ7H4Niq-o