Nieuws

Coronacrisis: Aanpak Henriëttedreef gaat door

Het zijn bijzondere tijden waarin de wereld in de greep is van COVID-19, ofwel het Coronavirus. Iedereen werkt zoveel mogelijk thuis en vermijdt sociaal contact. De aanpak van de flat aan de Henriëttedreef in Utrecht met het Inside Outconcept heeft vanzelfsprekend ook met de crisis te maken. Met de nodige voorzorgsmaatregelen gaat het werk aan de Henriëttedreef door.

staalwerk inside out

Staalconstructie op dak hoogbouwflat Henriëttedreef in Utrecht

Aanpak

Voor de aanpak van de flat is er dagelijks overleg tussen Bo-Ex, Bos en Alkondor, partners van project Inside Out. De nieuwe richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM worden opgevolgd. Het op 27 maart 2020 uitgebrachte Protocol ‘Samen veilig doorwerken’ is een voorbeeld van dergelijke nieuwe richtlijnen. Aan de hand van heldere handvatten uit dit protocol in combinatie met de nodige improvisatie blijft de Inside Out-samenwerking sterk. De betrokken partijen komen gezamenlijk met concrete oplossingen om alle risico’s tot een minimum te beperken.

Inside Outconcept

Het Inside Outconcept is een aanpak waarbij multifunctionele bouwdelen door Bos Installatiewerken en Alkondor Hengelo in het eigen bedrijf worden geproduceerd. De installatietechniek voor elektra, verwarming en ventilatie wordt prefab en modulair gemaakt. Zo wordt de energievoorziening van de appartementen werkelijk buitenshuis gerealiseerd, oftewel ‘Inside Out’. Ook zorgt deze aanpak voor een beperkte werktijd in de woningen, waarmee bewoners minder lang elders hoeven te verblijven.

Toekomst

De eerste resultaten van de bouw aan de Henriëttedreef beginnen al zichtbaar te worden. Zo ligt er staalwerk op het dak voor de dakkroon waarop de zonnepanelen komen. Ook achter de schermen gaat de aanpak door. Bij Bos Installatiewerken zijn gevelelementen voorbereid voor de installaties. De Coronacrisis houdt ons allemaal in de greep, maar met creatieve oplossingen wordt het Inside Outconcept gerealiseerd aan de Henriëttedreef.