Nieuws

Bewonersbijeenkomst Henriëttedreef

Bewoners van de hoogbouwflat aan de Henriëttedreef in Utrecht Overvecht zijn maandagavond 8 mei geïnformeerd over plannen voor de duurzame renovatie van de 10-hoogflat. De Henriëttedreef is toe aan groot onderhoud van onder meer de gevel en gemeenschappelijke ruimtes. Ter voorbereiding op de renovatie onderzoekt woningcorporatie Bo-Ex in het consortium ‘Inside Out’ hoe de hoogbouwflat energieleverend gemaakt kan worden door een combinatie van duurzame energie en een slimme gevel.

 

 

 

 

 

Duurzame energie opwekken
Bo-Ex breidt de opwekking van duurzame energie aan de Henriëttedreef uit. Op de kopgeval van de hoogbouwflat werden in 2010 al ruim 100 zonnepanelen geïnstalleerd. Dit wordt in juni uitgebreid met de plaatsing van een windgenerator op het dak van de flat. De windgenerator wordt op proef geplaatst. De ervaringen en resultaten worden samen met bewoners  nauwlettend gemonitord.

Slimme gevel
Tegelijkertijd ontwikkelt het consortium een slimme gevel die installaties integreert in multifunctionele bouwdelen. Het modulaire ‘Inside Out’ renovatiesysteem integreert verwarming, ventilatie, isolatie en warm water en combineert deze met duurzame energieopwekking en lokale energieopslag in elektrische deelauto’s. Het consortium bouwt in juni 2017 een testopstelling om inzicht te krijgen in de werking hiervan en om de energieprestaties te simuleren. Dankzij duurzame energieopwekking en lokale energieopslag  profiteren bewoners van lage woon- en mobiliteitslasten en vermindert tegelijkertijd de piekbelasting op het net.