Inside Out

Renovatiesysteem ‘Inside Out’: op weg naar energieleverende hoogbouwflats

Het project ‘Inside Out’ ontwikkelt en test een modulair renovatiesysteem om hoogbouwflats energieleverend te maken. De ontwikkeling van dit modulaire ‘Inside Out’ renovatiesysteem moet leiden tot een doorbraak in de duurzame renovatie van hoogbouwflats uit de jaren ’60 en ’70 naar energieleverende wooncomplexen. Tot nu toe worden installaties per woning geïnstalleerd. Inside Out integreert installaties in multifunctionele bouwdelen aan de buitenkant van de woning en combineert deze met duurzame energieopwekking en lokale energieopslag in elektrische deelauto’s. Het Inside Out-consortium wil zo een bijdrage leveren aan de seriematige renovatie van 250.000 hoogbouwflats.

    

 

 

 

 

Inside Out integreert installatiecomponenten zoals verwarming, ventilatie en isolatie tot drie multifunctionele bouwdelen die aan de buitenzijde van de flat worden geplaatst. Dankzij duurzame energieopwekking en lokale energieopslag vermindert de piekbelasting op het net en profiteren bewoners van lage woon- en mobiliteitslasten. Het project betrekt nadrukkelijk bewoners bij het project; het gaat immers over hun woning. Tot slot wordt gewerkt aan de bijpassende financierings- en verdienmodellen.

Het consortium start de komende maanden met een proef voor de Henriëttedreef in de Utrechtse wijk Overvecht (58 woningen) en bij Hogeschool Utrecht.
Lees het persbericht.