Inside Out

Renovatiesysteem ‘Inside Out’: op weg naar energieleverende hoogbouwflats
Het project ‘Inside Out’ ontwikkelt en test een modulair renovatiesysteem om hoogbouwflats energieleverend te maken. Het Inside Out-consortium integreert installaties in multifunctionele bouwdelen aan de buitenkant van de woning. Zo wil het project een bijdrage leveren aan de seriematige renovatie van 250.000 hoogbouwflats.

Integratie multifunctionele bouwdelen
Inside Out integreert installatiecomponenten zoals verwarming, ventilatie en isolatie tot drie multifunctionele bouwdelen die aan de buitenzijde van de flat worden geplaatst. Tot nu toe worden dergelijke installaties doorgaans per woning geïnstalleerd. Denk hierbij aan de cv-ketel en radiator die uw woonkamer verwarmen.

 

    

 

 

 

 

Doorbraak in duurzame renovatie
Het consortium combineert de installaties met duurzame energieopwekking en lokale energieopslag in elektrische (deel)auto’s. Hierdoor vermindert de piekbelasting op het net en profiteren bewoners van lage woon- en mobiliteitslasten. Het project betrekt nadrukkelijk bewoners bij het project; het gaat immers over hun woning. Tevens werkt het project aan bijpassende financierings- en verdienmodellen. De ontwikkeling van het ‘Inside Out’ renovatiesysteem moet leiden tot een doorbraak in de duurzame renovatie van hoogbouwflats uit de jaren ’60 en ’70 naar energieleverende wooncomplexen.

 

> Lees over de nieuwste ontwikkelingen.